Κυτταρίτιδα

morfi-beauty-kittaritida-en

Κυτταρίτιδα

Αυτό το αιώνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι γυναίκες.

Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας σήμερα έχει διαφορετική και ποιο ολοκληρωμένη προσέγγιση καθώς πρόκειται για ένα σύνθετο πρόβλημα και απαιτείται η χρήση επιστημονικά εξειδικευμένων μεθόδων για να δώσουν λύσεις.

Όμως πρώτα να δούμε

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι η κατακράτηση νερού και η εναπόθεση λίπους ανάμεσα στους ιστούς.

Εμφανίζετε λόγω κακής κυκλοφορίας και έλλειψη της ελαστικότητας του δέρματος. Οι ορμονικές διαταραχές επίσης είναι υπεύθυνες.

Γι’ αυτό και κυτταρίτιδα βλέπουμε ακόμη και σε αδύνατες γυναίκες. Άλλοι παράγοντες που μπορεί απλά να επιδεινώσουν το πρόβλημα είναι η κακή διατροφή, (η οποία θα προκαλέσει διόγκωση των λιποκυττάρων και αύξηση του προβλήματος), η δυσκοιλιότητα, το κάπνισμα, η έλλειψη άσκησης και το αλκοόλ.

Εμφανίζετε μόνο στις γυναίκες;

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται στις γυναίκες λόγω του συνδετικού ιστού ο οποίος είναι διατεταγμένος σε πλέγμα. Καθώς τα λιποκύτταρα διογκώνονται και το οίδημα από την κατακράτηση εμφανίζεται, έχουμε την εμφάνιση της όψης «φλοιού πορτοκαλιού».

Στους άνδρες δεν έχουμε τέτοιο φαινόμενο διότι ο συνδετικός ιστός είναι διαφορετικά διατεταγμένος και δεν υπάρχει η επίδραση των ορμονών. Ωστόσο η κακή διατροφή και η έλλειψη της άσκησης διογκώνουν τα λιποκύτταρα και μπορεί να μοιάζει με κυτταρίτιδα.

Πώς ξεχωρίζω τι είδους κυτταρίτιδα έχω;

Η κυτταρίτιδα διακρίνεται σε 3 τύπους:

Α βαθμού ινώδης κυτταρίτιδα

Είναι η κυτταρίτιδα η οποία δεν είναι ορατή χωρίς πίεση. Εμφανίζεται και σε αδύνατες γυναίκες και δεν συνδέεται με το λίπος. Σε αυτήν την μορφή έχουμε σκλήρυνση του ιστού που δίνει και αυτήν την όψη.

Β βαθμού οιδηματώδης κυτταρίτιδα

Είναι μετρίου βαθμού κυτταρίτιδα και είναι εμφανής σε όρθια θέση. Σε αυτή την μορφή έχουμε αύξηση του μεγέθους των λυποκυττάρων, το οποίο προκαλεί ακόμα ποιο έντονο πρόβλημα στην κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου.

Γ βαθμού σκληρωτική κυτταρίτιδα

Είναι η κυτταρίτιδα μεγάλου βαθμού. Είναι ορατή και σε όρθια και σε ξαπλωτή θέση και είναι επώδυνη στην πίεση.

Η διατροφή μπορεί να με απαλλάξει από την κυτταρίτιδα;

Η καλή και ισορροπημένη διατροφή με λιγότερα λιπαρά και υδατάνθρακες βοηθάει σημαντικά την υγεία μας και άρα την βελτίωση της. Επίσης η επαρκής πρόσληψη νερού είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αποβολή όλων των τοξινών και τον άχρηστων προϊόντων του μεταβολισμού αλλά και την καλή λειτουργιά των κύτταρων μας.

Η άσκηση διώχνει την κυτταρίτιδα;

Θα καταφέρει να την μειώσει, το καθημερινό περπάτημα 20 λεπτά τουλάχιστον θα αυξήσει τον μεταβολισμό μας, θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος, επίσης θα βοηθήσει και στην ισορροπία των ορμονών.

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα και έτσι πρέπει να είναι και η αντιμετώπιση της.

Επομένως καλή διατροφή και νερό, συστηματική άσκηση και τοπικές θεραπείες μπορούν να μας δώσουν άριστα αποτελέσματα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο